2016 Conference

 

Professional development is the key to success for any chamber professional. Success in today’s increasingly competitive marketplace and challenging economic times requires chamber professionals to stay up-to-date on management topics and chamber practices.

As a response to this demand, the University of Oklahoma offers the opportunity for career-minded professionals to advance in knowledge and respect by earning our Certificate of Achievement in Advanced Chamber Management by completing Advanced Chamber Management sessions I, II, and III.  Through a unique partnership with the state chambers of Texas, Oklahoma, Arkansas, and Louisiana, we can provide you with the training and resources you need to develop your chamber. Join us this year!

The Center for Chamber of Commerce Excellence can provide the training, resources and network you need to develop your chamber career. Through a unique partnership with The University of Oklahoma and multiple regionally located state and local chambers, CCCE has been established to provide necessary skills and training to enhance your chamber’s
value to your business community. Guided by a Board of Regents of seasoned Chamber executives from a four-state area of Arkansas, Louisiana, Oklahoma and Texas, you’re sure to find the resources, insights and developments you need to expand your career.

 

Begins

Ends

 

Sunday Feb. 28

2:30pm

4:00pm

 90 min

Chamber Excellence

Board of Directors Closed Meeting

Lone Star Board Room 

3:30pm

6:30pm

3 hr 

Conference Registration

Conference Registration Desk – Conference Center Lobby

4:00pm

5:00pm

 60 min

Conference Orientation

Tony Davis and Dawn Sharpe

White Pine III

 

 

 

Scavenger Hunt
 Pizza Party Sponsored by Texas Association of Business (TAB)
White Pine III


After Conference Networking Hosted by Arkansas Chamber of Commerce Executives (ACCE)

Grand Bear Suite

 

 

MONDAY, Feb. 29

Begins

Ends

 

8:30am

10:45 am

135 min

Breakfast/General Session

White Pine III

 

 

 

YEAR 1

Red Oak Room

YEAR 2

Mesquite Room

YEAR 3

Black Oak Room

 

 

 

 

 

 

 

10:45am

11:00am

mins

Beverage Break in Conference Lobby

11:00am

12:00pm

60

 mins

Chamber Overview &

Mgt Issues

Tony Davis

 

Navigating the Legal Landscape

Robert Martinez
Beth Bowman

Legislative Programs

Dawn Sharpe
Monique Thierry

12:00am

1:00pm

60 mins

Networking Lunch

White Pine II

 

 

 

 

1:00pm

2:00pm

60

mins

Developing Your Business Plan

Dawn Sharpe

Producing Quality Events

RaDonna Hessel
Beth Journeay

Budget & Finance

Aaron Cox

2:00pm

2:30pm

30 mins

Break (Sweets & Beverages)
in Conference Lobby

2:30pm

3:30pm

60

mins

Utilizing Young Professionals & Ambassadors

Panel Discussion 

Chamber Leadership Programs

Beth Journeay
Kent Hutchison

 

Workforce Development

Mita Bates
Tony Davis

3:30pm

4:30pm

 

Special Session Meetings and/or
Round table discussions for all classes

5:00pm

 

 

On Your Own

After Conference Networking Hosted by TAB

Grand Bear Suite

 

 

 

TUESDAY, March 1

 

Begins

Ends

 

YEAR 1

 

YEAR 2

 

YEAR 3

 

7:30am

8:30am

60 min

Breakfast

Loose Moose Restaurant –
Breakfast Vouchers

8:30

10:30

120 mins 

Tech Smart

Social Media, Apps & More

Beth Z followed by Panel Discussion

White Pine III

10:30am

10:45am

15 mins

Beverage Break in Conference Lobby

10:45am

11:45am

60

 mins

Membership Development

Aaron Cox

HR Management & Volunteer Management II

Mita Bates

Business Interruption Planning

Dawn Sharpe

11:45am

1:00 pm

75 mins

Lunch

White Pine II

1:00pm

2:00pm

60 mins

Event Fundraising, Management, & Marketing

Beth Journeay
Shelley Short

Membership Retention Strategies

Dawn Sharpe

 

Understanding Learning Styles

Kent Hutchison

2:00pm

3:00pm

60

mins

Leadership vs Management

Ken Hutchison

 

Community Development

Mita Bates

Innovative Fundraising

Aaron Cox
Beth Journeay

3:15pm

3:30pm

15 mins

Break (Sweets & Beverages)
in Conference Lobby

 

3:30pm

4:30pm

60

mins

Effective Board Utilization

Rich Cantillon

Issue Selection & Legislative Programs

Monique Thierry
Dawn Sharpe

Developing your

Chamber Value

Diane Probst

5:00pm

 

 

Social Networking Time

Dutch treat at the Gaylord

 

 

WEDNESDAY, March 2

Begins

Ends

 

YEAR 1

 

YEAR 2

 

YEAR 3

 

8:00am

9:00am

 60 mins

Breakfast

Loose Moose Restaurant –
Breakfast Vouchers

9:00am

10:00am

60 mins

Government Relations 101

Dawn Sharpe
Monique Thierry

Dealing with the Media

Aaron Cox

Dealing with Difficult

Board Members

Rich Cantillion

10:00am

10:15am

15 mins

Break

10:15am

11:15pm

60

mins

Communications for the Chamber Professional

RaDonna Hessel

 

Retail, Commercial, & Small Business Development

Carol Artz-Bucek
and Gary Bucek

 

 NEXT?

Board Panel

11:15am

1:30pm

120 mins

Graduation

Plated lunch – White Pine II

Year 3 - Graduation

Keynote: Aaron Cox

 

 

 

 


University of Oklahoma Outreach sponsors